D'r Tim

D’r Tim

D’r Tim is 22 jaar oud en is graag in de weer óp of naast het podium. Vanaf november 2019 hakte hij de knoop door om voor een solo carriere te gaan nadat hij een aantal jaren optrad in andere samenstellingen.

 

Het startte van een solocarrière heeft in januari 2021 geleid tot het winnen van de grote Sjlajerparade / Liedjesconcours van Kerkrade met zijn eerste eigen zelfgeschreven nummer ‘’In iere hersjteld’’.

 

Aan podiumervaring heeft Tim geen gebrek. In 2010 is hij uitgeroepen tot schoolprins van Kerkrade waarna hij een seizoen lang de scepter mocht beheren. In 2014 nam hij voor de eerste keer zijn zangmicrofoon in handen als nieuw lid van de Sjtèchneëlsjer, een bekende vastelaovesgroep in de Kerkrade. Een jaar later stond hij samen met de Sjtèchneëlsjer in de halve finale van het LVK met het nummer ‘’D’r Himmel óppen eëd’’.

 

In 2017 begon er voor Tim een nieuw hoofdstuk. Zo bedacht hij voor de eerste keer tekst en melodie voor de nieuwe carnavalskraker van de Sjtèchneëlsjer en startte hij gelijktijdig een nieuw zangduo in Kerkrade. Samen met Senna Rüland werd het duo “SETTIM” geboren.

 

Zoals eerder vermeld besloot Tim om in november 2019 volledig zijn eigen koers in te zetten met ‘’D’r Tim’’. Nadat hij in verschillende samenstellingen voldoende ervaring had opgedaan is hij in het kader van ‘’de jeugd heeft de toekomst’’ vol goeie moed begonnen aan zijn solocarrière. 

Nadat Limbo Studio’s zijn allereerste solo-videoclip mocht produceren, ging het team van D’r Tim de samenwerking aan met het mediabedrijf en tekende D’r Tim exclusief bij Limbo Studio’s voor een aantal jaren.

 

Het beruchte ‘’Corona-seizoen’’ (2020-2021) was het eerste seizoen van D’r Tim. Hij is ondanks alle vervelende corona-omstandigheden enorm dankbaar is dat hij tóch op veel verschillende livestreams een stukje van ‘zijn Vastelaovend’ naar de mensen thuis mocht brengen.

 

Naast het optreden maakt Tim inmiddels een start met het schrijven van liedjes voor andere artiesten. Uiteraard heeft hij vaak ook een groot aandeel in het schrijven van zijn eigen nummers. Tot slot is D’r Tim sinds kort ook te boeken als presentator. Zo presenteerde hij al meerdere keren de Jroeëse Kingerzietsóng van Kerkrade in de Rodahal.

 

Met heel zijn hart en met ontzettend veel passie maakt hij van ieder optreden, groot of klein of oud of jong, één groot feest! Tim maakt zich samen met zijn team en Limbo Studio’s klaar voor een knallend nieuw Vastelaovesseizoen!

 

Voor boekingen of info mail naar info@limbostudios.eu

 

Video's van D'r Tim