Kartoesj

Kartoesj

UNIEKE ‘GOUWE MOMÈNTE’ BELEEF JE MET KARTOESJ!

Een aantal muzikale mannen uit Limbricht en omgeving besloot eind 1999 een Limburgstalige band op te richten. Niet eens speciaal met het idee om vastelaovesmuziek te maken, maar dat kwam er wel al snel van. De naam die werd gekozen: Kartoesj. De rest is levende historie.

Het allereerste lied van de band op het LVK in 2000 was ‘TamTam’. Dat is tot op de dag van vandaag één van de live-favorieten van publiek en band. En in 2006 werd met ‘dat zit bie os in de femilie’ de Bertha Paulissen trofee op het LVK in Stein veroverd. In al die jaren van het bestaan van Kartoesj zijn er meerdere ereplaatsen behaald tijdens de ‘hoogmis’ van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer. Onder andere ’t sjräöme en bäöme koor’, ‘veer höbbe de Prins in de sjtraot’ en ‘code gael, code rood’ wisten ook een hoge notering te behalen tijdens het LVK. Die liedjes zijn inmiddels onderdeel van het collectieve Limburgse vastelaovesgeheugen. Tot 2022 staat de teller van het aantal deelnames aan de LVK-finale op 15. Iets waar de muzikale mannen met recht en daadwerkelijk trots op zijn.

Voor het 2x 11-jarig jubileumjaar in 2022 schreven Quirien van Haelen en Bart Storcken speciaal voor Kartoesj het nummer ‘Gouwe Momènte’. Dat kwam terecht op het gelijknamige (digitale) album. In de historie van de band zijn die ‘gouwe momènte’ ondertussen zo talrijk dat je er een externe harde schijf voor nodig hebt om je ze allemaal te kunnen herinneren.

Als Volendam al trots is op zijn 3J’s, dan kun je in Limburg niet om de 3 (zachte) G’s uit Limbricht en omgeving heen. Geert, Ger en Guus (de 3 G’s dus) vormen sinds de zomer van 2022 met z’n drieën Kartoesj. Zij beleven nog steeds graag samen met jou nieuwe ‘gouwe momènte’. Want…

‘GOUWE MOMÈNTE, DIE BELAEVE VEER MIT EIN’!

Voor boekingen of info mail naar info@limbostudios.eu

Video's van Kartoesj