Fiorenza

Fiorenza

Fiorenza’s artiesten-carrière ging vanaf 2017 vliegensvlug. In dat jaar won ze namelijk het tiener LVK en kreeg ze veel aandacht in de media.

Na dit succesvolle vastelaoves-seizoen besloot ze het jaar hierop volgend mee te doen aan het LVK dat zou worden gehouden in Kessel. Fiorenza kwam met haar liedje “Drie daag oet de plaat” als jongste deelneemster ooit (16 jaar) in de LVK finale terecht en behaalde hier een 13e plaats.

In dat jaar werd haar lied “Drie daag oet de plaat” , dat intussen meer dan 325.000 views op YouTube en 414.000 views op Spotify heeft, een van de meest gedraaide nummers van dat vastelaoves-seizoen en stond Fiorenza plots op vrijwel alle grote Limburgse podia. Als kers op de taart won ze met dit lied ook nog eens het bekende liedjeskonkoer “CMC Alaif”. Een vliegende start!

In het jaar hiernavolgend werd de inschrijfleeftijd van het LVK aangepast naar 18 jaar, waardoor Fiorenza net buiten de boot viel. Dit zorgde voor enorme opschudding in Limburg. In dat seizoen bracht ze echter tóch gewoon een nummer uit met de titel “Gaef uns gaas” dat ook zonder deelname aan het LVK een bescheiden hitje mocht worden.

In 2020 schreef Fiorenza zich weer in voor het LVK en belandde ze met haar lied “Veer beuke drin!” in de halve finale. Ze werd uitgenodigd in de Zoepkoel en haar boekingen bereikte een hoogtepunt.

Toen ze in 2021 haar vastelaoves-ballade “Van onger tot baove” uitbracht ter nagedachtenis aan haar pas overleden opa die ook nog eens haar grootste fan was, werd ze door de hoofdjury die haar kwalificeerde op de 4e plaats, rechtstreeks geplaatst in de LVK finale van dat jaar die i.v.m. de corona-pandemie digitaal plaatsvond. De reacties waren overweldigend en een nieuwe meezinger was geboren. Ze werd samen met meervoudig LVK-winnaar “Spik en span” het gezicht van een documentaire over het LVK die tijdens deze periode door de NPO werd opgenomen en uitgezonden. Als klap op de vuurpijl werd ze voor de tweede keer winnares van “CMC Alaif”.

Fiorenza’s agenda voor het seizoen 2021-2022 staat al enorm vol en ze hoopt dan ook dat ze eindelijk weer “Van onger tot baove” samen met alle Limburgse Vastelaovesvierders “Drie daag oet de plaat” kan gaan!

Voor boekingen of info mail naar info@limbostudios.eu

Video's van Fiorenza