eXtra Lank

eXtra Lank

Al enkele jaren staat “eXtra Lank” op het podium en in dit jaar wordt er groots geïnvesteerd in de totale podium act van de Limburgstalige artiest. Zo wordt er veel eigen en nieuwe muziek gemaakt en uitgebracht, alles om elk optreden tot een waanzinnig succes te maken.

Verrassing, dat is het toverwoord…

Als echte Limburger vind eXtra Lank het fantastisch om in zijn eigen dialect te zingen. En waar en hoe je ook luistert, in zijn muziek kun je altijd een verrassing vinden: verrassende melodieën, verrassende instrumenten, verrassend onderwerp, en nog veel meer. Oftewel, laat je verrassen…

eXtra Lank kiest er voor om zijn muziek op te laten vallen doordat de begeleiding is ingespeeld door live-instrumenten. Hij is een groot bewonderaar van live-uitvoeringen van orkesten, harmonieën, fanfares en dat mag te horen zijn in zijn eigen muziek.

Het doel en de ambitie van eXtra Lank is om het hele jaar op het podium te staan en zeker tijdens de Vastelaovend. Als rasechte Limburger en carnavalist slaat zijn hart over van gezelligheid en lol, het hele jaar door. Hij maakt daarom zowel Vastelaoves- als reguliere Limburgstalige muziek.

Al jarenlang op het podium..

Het is al jaren een grote wens van Extra Lank om op het podium te staan als solist en iedereen te vermaken met leuke muziek en zijn enthousiasme. En eerlijk gezegd heeft hij al ruim 25 jaar ervaring op het podium, al die tijd heeft hij al honderden concerten en optredens gegeven bij popkoor Galou uit Gulpen. Maar vanaf nu kunt u hem door heel Limburg tegenkomen als ‘eXtra Lank’.

Peter is eXtra Lank…

Mocht je jezelf afvragen waarom “eXtra Lank” “Extra Lank” is? Al vanaf zijn jeugdjaren werd hij op het schoolplein en door vrienden aangesproken met “Hey lange…”. Als je zijn optredens bezoekt zie je daarom vanzelf waarom hij ‘eXtra Lank’ is.

Video's van eXtra Lank