Dwayne Horbag

Dwayne Horbag

Dwayne Horbag werd in 1997 geboren in Kerkrade. Op dit moment was hij woonachtig in Gulpen. Al van jongs af aan zat muziek in zijn bloed en zong hij thuis regelmatig tijdens huisfeestjes en verjaardagen. Toen Dwayne 9 jaar was deed hij mee aan de talentenjacht van de scouting in zijn toenmalige woonplaats Vijlen (Gemeente Vaals). Hij bereikte hier de 3e plek met het liedje “Als de morgen is gekomen” van Jantje Smit. Daardoor mocht Dwayne optreden op de kinderzitting dat jaar. Een aantal plaatselijke verenigingen zagen Dwayne hier optreden en zo ontstonden de eerste boekingen. Een jaar later vroeg Erwin Lennarts uit Wahlwiller Dwayne om mee te doen aan de L1 talentenjacht “De Kinjerkraom playbackshow”. Dwayne zong hier als enige live en wist deze tv-show te winnen met wederom een liedje van Jan Smit. Later dit jaar nodigde Roy Moonen (eigenaar van De Sjmid in Reijmerstok) Dwayne uit voor een optreden in het voorprogramma van Jan Smit. Een aantal maanden later moest Jan Smit een ander concert in Meijel afzeggen wegens Prive-omstandigheden en nam Dwayne samen met coverband “Anderkovver” het vervangende programma voor zijn rekening.

In 2009 werd Dwayne benaderd door Axel Lindelauf van Volumia om in zijn studio de Duitse schlager “Ich liebe dich, I love you” in te zingen. Dit lied bereikte al snel de Duitse hitlijsten en Dwayne was te gast in Duitse tv programma’s als het Schalgerfestival en Immer wieder Sontags alwaar hij voor ruim 6 miljoen kijkers een live-optreden gaf. Een aantal jaren vol optredens in Nederland, België en Duitsland volgden. In 2012 moest Dwayne wegens de stembreuk een aantal jaren stoppen met zingen.

Dwayne ging zich focussen op meerdere acteerklussen en presentatieopdrachten en ontwikkelde zichzelf tot acteur en presentator met een geheel eigen stijl.

Vanaf 2014 startte Dwayne het duo Sjpringlaevend op waarmee hij nog steeds de Limburgse podia bestormt. Ook bracht hij zo nu en dan een Limburgstalige solo plaat uit. 

Dwayne’s agenda staat tegenwoordig boordevol met presentatieklussen, optredens met Sjpringlaevend tijdens de Vastelaovend en in menige feestzaal en kleinere gelegenheden en bruiloften met zijn solo-repertoire.

Voor boekingen of info mail naar info@limbostudios.eu

 

Video's van Dwayne Horbag