Claire

Claire

Muziek en vastelaovend werden Claire Dekkers uit Elsloo met de paplepel ingegoten. Dat werd dan ook duidelijk toen ze als klein meisje van 6 jaar, verkleed als dansmarietje, de majorette vereniging van Elsloo zag tijdens een carnavalsoptocht. Ze was meteen verkocht!

De passie om op te treden is bij deze vereniging geboren. Het zingen stond nog niet op haar lijstje met hobby’s, maar daar kwam verandering in toen ze als jong meisje van een jaar of 9 mee de bühne op werd genomen om een liedje te zingen. Dat smaakte naar meer en al gauw volgde Claire zangles, werden er wat liedjes gemaakt en zo nu en dan trad ze ook op. Na één deelname aan het Kinder Vastelaoves Liedjesfestival kon een deelname aan het Tiener Vastelaovend Konkoer niet ontbreken. 3 finaleplaatsen op rij wist ze te veroveren. Na de 3e finale werd het tijd om een nieuw pad in te slaan. Claire werd gevraagd om samen met Melanie Jennes een nieuw duo te vormen. Hiermee hebben ze nog één keer meegedaan aan het TVK mét een finaleplaats.

Een super leuke tijd waarin Claire veel optredens heeft mogen geven samen met haar compagnon. Het leverde hen zelfs een finaleplaats bij het CMC Alaif op en als kers op de taart het winnen van het Parksjtad Leedjes Konkoer. Na 5 seizoenen werd het tijd om ieder zijn eigen weg te vervolgen.

En met resultaat! Haar debuutsingle ‘Niks’, geschreven door Frans Hermans, werd met open armen ontvangen en mocht zich zelfs ‘Plat-du-jour’ noemen in het L1 radioprogramma van Henk Hover! Enkele maanden later volgde haar deelname aan het LVK 2021, waarbij Claire de finale mocht bereiken met haar lied ‘Kiek nao veure!’ uit de pen van Thei Wessels. 
De jaren daaropvolgend waren ook succesvol:

2022 – Sjtael mien hart – halve finale LVK

2023 – Kóm derbie! – halve finale LVK – 4e CMC ALAIF

2024 – Pas dan kom ich thoes! – finale LVK – 5e CMC ALAIF

 

Voor boekingen of info mail naar info@limbostudios.eu

 

Video's van Claire